Kultura

FOTO ‘Da draga’ opet nasmijala do suza

FOTO 'Da draga' opet nasmijala do suza

Volonterski, jednostavno, strašću protiv dosade i ljubavlju prema kvalitetnoj zabavi, redatelj Tomislav Tomičić, glumci amateri Ivan Perić (21) i Krešimir Puljz (19) uz prijatelje kao tehničku podršku u Ljetnom kinu Jadran  odigrali su ovog utorka komediju ‘Da draga’ te publiku nasmijali do suza.

Predstava je održana u sklopu Festivala mladih «365 Grad» koji se odvija u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Predstava na duhovit i stilom ljudima blizak i svakidašnji način komunikacije, progovara o odnosu između muškarca i žene, koji su došli u Europsku uniju, Hrvatsku, iz Bosne i Hercegovine u potrazi za boljim životom te muž radi 12 sati fizički posao, a zahtjevna supruga drži sve konce u svojim rukama kao domaćica. Klasične «borbe» tko je u pravu, tko «donosi kruh» na stol, a tko brine o djetetu ispričane su na uvježban, a opet improviziran način.

Koliko su glumci opušteni i uživljeni u uloge te vješti u improvizaciji potvrdili su i ovog puta kada su kišu koja je pomalo padala pretvorili u krov koji propušta, neplanirani «ulet» mačke u buku šeprtljavog muža te izmamili još više smijeha i aplauza publike.

‘Da draga’ predstava je nastala u sklopu Zabavne sekcije Studentskog katoličkog centra Dubrovnik, čiji voditelj je i sam redatelj predstave Tomičić koji je na kraju zahvalio svima na pomoći, podršci i velikom odazivu te izjavio s osmjehom na licu:

– Sretan sam, sada sam iznimno sretan. No, zadnja tri dana ne bih nikome poželio da bude u mojoj koži, ta briga oko vremenskih prilika i hoće li scena izdržati, pa do same organizacije predstave na otvorenom, ali sada kada je gotovo, sada se osjećaj koji me ispunja ne može riječima opisati.
Muž, Ivan Perić istaknuo je da je ‘super raditi s ekipom s kojom na probama izgleda kao da smo na kavi, radimo ozbiljno, a toliko smo opušteni. Oduševljen sam odazivom publike i reakcijom na našu improvizaciju.’
Na pitanje kako je to glumiti ženu, Krešimir Puljiz odgovara:

– Sviđa mi se jako jer igram jednu dominantnu ulogu, ostajem zapažen na sceni i zbog uloge i zbog svog glasa koji je u predstavi visokofrekfentan.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist