Politika

FOTO: Burno među HDZ-ovcima

FOTO: Burno među HDZ-ovcima

Tko će u iduće četiri godine voditi dubrovački HDZ odlučuje se danas na Izbornoj skupštini u Hilton Imperijalu, gdje je i prije njenog početka bilo burno.

Dva kandidata za čelno mjesto u stranci – Dubravka Šuica i Blaž Pezo sukobili su se i prije početka skupštine i to oko tri Pezova kandidata na listama za glasanje, koja je Šuica pokušala osporiti, bezuspješno. Ipaa je ustavrdila kako ta tri glasa ionako neće ništa značiti. U prepiranju pred dvoranom sudjelovali su na strani Šuice Antun Kisić i Teo Andrić, dok je uz Peza bio Frano Matušić.

Sve se kasnije prenijelo i u dvoranu i to oko imenovanja dva Pezova čovjeka u izborno povjerenstvo. Pezo je, naime, predložio da se u deveteročlano povjerenstvo imenuju i dvije osobe od njegova povjerenja, na što je Šuica istaknula da ako će predlagati članove povjerenstva, predloži svih devet. Pezo to nije učinio, a Matušić je pak ustvrdio kako će to baciti sjenu sumnje u regilarnost.

Uz poruku kako su svi na istoj strani, Šuica je ustvrdila kako 'HDZ nisu upravna vijeća i odbori, HDZ nisu fotelje ni ucjene'.

Prvi dio Izborne skupštine GO HDZ-a bio je otvoren za javnost, glasovanje i rasprava odvijat će se iza zatvorenih vrata.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist