Županija

FOTO Božićni dar konavoske dječice

Božićni dar konavoske dječice Mirisi Božića u Konavlima

Priredbom „Božićni dar konavoske dječice“ nastavljeni su Mirisi Božića u Konavlima 2014., a uz KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja koji je koordinirao cijelim programom nastupili su još i najmlađi uzrasti KUD-a Čilipi i KUD-a „Sveti Juraj“ Osojnik.

Prepunom Domu kulture na Grudi predstavilo se ukupno oko 80 djece u narodnim nošnjama, predstavom „Badnje veče u konavoskom kominu“ i kolendom, adventskim napjevima i božićnim pjesmama te tradicionalnim plesovima poput Potkola, Čička, Linđa, Poskočice i ostalih.

Predstavili su se i najmlađi zdravičari, a priredba je završila zajedničkom izvedbom pjesme „Božić dolazi“.
Također, u jutarnjim satima održan je i Okrugli stol povodom međunarodne godine OPG-a: „Ruralni turizam – mogućnosti razvoja“ uz obilazak „Agroturizma Brautović“ i „Izletišta Bakićevo“.

Božićni dar konavoske dječice Mirisi Božića u Konavlima

Mirisi Božića nastavljaju dalje,u utorak je na rasporedu Humanitarna akcija, a potom i premijera jednog potpuno novog sadržaja u okviru manifestacije – Cavtatska vremeplovna kolenda, uz oživljavanje tradicije i susret sa znamenitim povijesnim ličnostima.

U programu će nastupiti glumci Frane Perišin, Nika Burđelez i Hrvoje Sebastijan te prijatelji i sve to uz nastup Cavtatske glazbe, klape Skontradura, Antuna Tota Rilovića, Đive Franetović, KUD- Stjepan Radić i učenika glazbene škole „Luka Sorkočević“, koji će kolendare, uz tratamenat, provesti Cavtatom. Početak Cavtatske vremeplovne kolende je u 18 sati.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist