Aktualno

FOTO Biskup Mate Uzinić posjetio Muški učenički dom u Gružu

FOTO Biskup Mate Uzinić posjetio Muški učenički dom u Gružu

U sklopu pastoralnog posjeta župi Svetog križa u Gružu u pratnji župnika fra Maria Mihaela Tolja danas je Muški učenički dom posjetio dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Nakon pozdravne riječi domaćina biskup je pozdravio učenike i djelatnike Doma prigodnim predblagdanskim riječima, posebno se osvrnuvši na vrijednost zajedničkog života u jednoj ovakvo velikoj obitelji, kao što je svakako život u Domu za vrijeme njihova srednjoškolskog obrazovanja. Pri tome je posebno istaknuo kako treba krenuti od brige i pažnje o svakodnevnim malim stvarima koje će onda same po sebi preći u velike stvari i poslužiti izgradnji kvalitetne i odgovorne osobe, što učenici za vrijeme boravka u Domu svakako postanu.
Uslijedilo je ugodno druženje i razgovor sa učenicima i djelatnicima o mnogim temama, uz izmjenu darova, koji će svim učenicima i djelatnicima, a vjerujemo i biskupu poslužiti kao podsjetnik i sjećanje na ovaj iznimno zanimljivi i srdačan susret. Biskup je svim okupljenima poklonio male medaljone, a učenicima posebno za njihovu biblioteku poklonio je knjigu Svetog Oca Franje, a njemu učenici i djelatnici Doma prigodni blagdanski poklon domaćih proizvoda braniteljske udruge Eko Župa dubrovačka i kip Svetog Vlaha, rad dubrovačkog branitelja i kipara iz Župe dubrovačke Nika Radića. Bio je to nezaboravan i ugodan susret za sve učenike i djelatnike Muškog učeničkog doma u Gružu.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist