Natrag
24.9.2017 08:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Bare i Majke oduševili publiku!

25.8.2013 @ 10:39 Ana Prohaska dulist IN
9;9

Podijelite:

Jedan od posljednjih ovogodišnjih koncerata u sklopu Park Orsula Music Festivala, onaj Gorana Bareta i Majki, održan je ove subote na Parku Orsuli.

 
Još i prije objave svojeg prvog albuma, vinkovačke Majke stekle su kultni status na hrvatskoj underground sceni. Godina je bila 1988., kazeta je objavljena za izdavačku kuću Slušaj najglasnije, a svi koji su prisustvovali koncertima Majki pričali su o neponovljivoj energiji kojom Goran Bare i ostatak benda vladaju svojim blues-rockom nastalim pod utjecajem grupa Flamin’ Groovies, MC 5, The Stooges i drugih.
 
Početkom devedesetih Majke svoj status proširuju na veći broj ljudi. Albumi "Razum i bezumlje", "Razdor" i "Milost" pokazuju grupu u naponu snage, a sve je kulminiralo 1996. godine i albumom "Vrijeme je da se krene" nakon kojeg Majke počinju nastupati i u najvećim dvoranama, odnosno koncertnim prostorima. Plešući na rubu ovisnosti, Goran Bare svojim pomalo šamanističkim tekstovima i isto takvim scenskim nastupom, postaje jedan od predvodnika hrvatske rock scene.
 
Grupa Majke su od samih početaka zbog raznih razloga mijenjali postave benda, a nakon što objavili live album "Život uživo" i hvaljeni "Put do srca sunca", 2000. dolazi do raspuštanja benda. Bare nastavlja sa solo karijerom i objavljuje tri albuma, a 2007. se Majke opet okupljaju. Nakon što su nekoliko godina nastupali bez objavljenoj diskografskog materijala, 2011. izlazi album "Teške boje" koji dobiva odlične kritike i vraća Majke u status jedne od najvećih hrvatskih rock grupa.
 
Atmosferu vam donosimo u fotogaleriji!

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana