Sport

FINALE Jug izgubio od Primorja 7:8

FINALE Jug izgubio od Primorja 7:8

Vaterpolisti Juga izgubili su u finalu završnice Triglav Jadranske lige od riječkog Primorja s 8:7 (4:0, 0:2, 3:2, 1:3).

Može li se reći da je utakmica riješena već u prvoj četvrtini? Nakon 4:0 Primorja (Buljubašić, Muslim, Garcia, Petrović) Jugaši su se našli u problemima. U drugoj četvrtini ublažili su razliku (Bošković i Dobud), ali su Riječani u trećoj opet stali na gas. Petrović koristi igrača više za 5:2, potom dva gola Boškovića za 5:4. Ipak, do kraja treće četvrtine Primorje zabija još dvaput, Šetka i Garcia (nakon izbačaja Bušlje s pravom zamjene). U zadnjoj četvrtini Benić realizira igrača više, a radu diže na novih +3. Janović i Marković su do kraja meča uspjeli tek smanjiti razliku.

Jugaši su uspjeli iskoristiti tek 4 od 16 prilika s igračem više, s druge strane Primorje 5 od 12. Vratar Bijač zaustavio je 6 udaraca, a Vićan je upisao 4 obrane.

– Vidjeli ste kako teška utakmica, uspjeli smo se vratiti u egal nakon užasnog početka, ali na kraju nismo imali sreće da bismo se vratili do kraja. Čestitam Primorju, a mi ćemo se probati spremiti što bolje za prvenstvo – rekao je Jugov golman Marko Bijač.

– Primorje je zasluženo pobijedilo večeras, a mi smo potrošili previše snage da bismo se vratili u igru nakon minusa od četiri razlike. Oni su večeras bilo bolje ekipa, ali isto mi je žao jer smo imali određene šanse. Nismo imali snage do kraja. Čestitam – kaže Nikola Janović.

– Utakmica je bila nervozna kao i svako finale. Mi smo krenuli izvrsno, a ne znam odakle Jugu snage za ovaj povratak nakon sinoćnje utakmice. No, mislim da smo neprestano kontrolirali utakmicu i tek na kraju dozvolili Jugu dolazak na minus jedan. Većim dijelom smo vodili s dva – tri razlike. Povrtakom Sandra Sukna bit ćemo još ubojitiji, a nemojte zanemariti činjenicu da smo danas ostali bez Denesa Varge. Drago mi je da nastavljamo  s osvajanjem trofeja. U zadnje dvije godine od pet mogućih četiri smo donijeli u Rijeku – istaknuo je pak vratar Primorja Frano Vićan.

– Loše smo otvorili. Opet! Zašto? Ne znam, analizirat ćemo. Ako smo jučer bili preopušteni protiv Mladosti, onda to danas ne može biti razlog. Teško nam se bilo vraćati nakon takvog otvaranja. Odmah su nas iskontrirali na početu i dobili smo nekoliko jeftinih golova, na čemu treba čestitati protivnicima, a mi moramo vidjeti zašto je to tako. Bili smo bezidejni, predvidivi i spori na tom otvaranju. Međutim, kad smo zabili prvi gol nakon 11 minuta igri čini se da smo prodisali – rekao je trener Juga Miho Bobić i dodao kako se momčad tek tada smo počela držati dogovora da se odigra 6 na 6.

– U takvoj igri smo mogli parirati Primorju. Do tada nismo imali obranu. Kad smo počeli igrati na taj način rezultat se počeo mijenjati. Imali smo priliku za povratak, ali je nismo iskoristili. nakon 4:0 mi smo u tri četvrtine odigrali 7:4. Ja kao trener ne mogu zamjeriti svojim igračima. Želja i volja su bile vidljive i momčad je bila srčana. Bilo je grešaka, ali ovako izgubiti – nije problem – rekao je Bobić.

Finale Triglav Jadranske vaterpolske lige
VK Primorje EB – VK Jug CO 8:7 (4:0, 0:2, 3:2, 1:3)

Zadar – Športski centar Višnjik; Gledatelja: 600; Suci: Štampalija (ŠI) i Periš (ST), Delegat: Robert Jambrović (ZG); Supervizor: Dragan Rajević (KO)
VK Primorje EB: Vićan (4 obrane), Radu (1), Peroš, Krapić, De. Varga, Vrlić, Muslim (1), Petrović (2), Da. Varga, Obradović, Šetka (1), Garcia (2), Jelovina, Buljubašić (1); Trener: Ivan Asić; Pomoćni trener: Igor Pezelj

VK Jug CO: Bijač (6 obrana), Vranješ, Bošković (3), Janović (1), Šutalo, Benić (1), Marković (1), Bušlje, Visković, Dobud (1), Marelja, Macan, Jarak, Ivanković; Trener: Miho Bobić; Pomoćni trener: Mile Smodlaka

Igrač više: Primorje EB (5/12), Jug CO (4/16)

Peterci: Primorje EB (-/-), Jug CO (-/-)

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr