Sport

FOTO/FINALE Jug izgubio od Primorja 15:9

FOTO/FINALE Jug izgubio od Primorja 15:9

Tko je ugasio igru Juga u trećoj četvrtini?

Nakon odličnog početka i vodstva u prve dvije četvrtine momčad Juga je jednostavno nestala. Sve dobro što se odigralo srušilo se kao kula od karata. Konačnih 15:9 govori koliko je Primorje zasluženo osvojilo naslov pobjednika Triglave regionalne lige.

Nikako se ne možemo oteti dojmu da je Jug u prve dvije četvrtine igrao kolektivno, tražio napadačka rješenja kroz igru, i na taj način bio konstanto opasan po vrata Frana Vićana. Uza sve to igrala se i čvrsta obrana, pa je sasvim jasno odakle početnih 5:3 za Jug. No, početkom treće dionice Miho Bošković dobija treću osobnu, nešto kasnije isto se događa i Andru Bušlji, a Jug u napadu igra na individualne akcije, dok u obrani primamo nekoliko laganih golova poput kontre Cosmina Radua ili fantastične reakcije Xavija Garcije, koji je uplivao kroz našu obranu i onda lobom postigao možda i odlučujući gol.

Kako se utakmica bližila kraju igračima Primorja raslo je samopouzdanje, a Jug je padao iz minute u minutu. Još jedna prilika za osvajanje trofeja je otišla u nepovrat.

Navijači Rijeke? Fantastični! Bravo! Veličanstvena atmosfera u kojoj se slavila pobjeda Primorja, a niti jednom jedinom gestom se nije ponizilo Jugaše. Dapače. Hvala!

FINALE Primorje EB – Jug CO 15:9 (0:2, 3:3, 7:3, 5:1)

RIJEKA Bazen Kantrida. Gledatelja 1700. Suci: Margeta (Kranj) i Periš (Split).

PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan (8 obrana), Burić (2), Radu (3), Krapić, Peroš, Sukno (3), Muslim (1), Vrlić, Radetić, Elez (1), Šetka (2), Xavi Garcia (3), Lazović, Buljubašić. Trener: Ivan Asić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (3 obrane), Macan, Bošković, Janović (2), Younger, Fatović, Marković, Bušlje, Visković (2), Dobud, Bicari (1), Obradović (4), Popadić-Batina, Ivanković. Trener: Vjekoslav Kobeščak.

Igrač više: Primorje EB 4/11, JuVKg CO 4/10.

Peterci: Primorje EB 1/1, Jug CO 1/1.

VK Jug

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist