Sport

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE Jug je apsolutni favorit, svi ostali žele iznenaditi

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE Jug je apsolutni favorit, svi ostali žele iznenaditi

VK Jug Croatia osiguranje apsolutni je favorit završnog turnira Triglav regionalne vaterpolske lige, ali svi ostali koji su stigli u Dubrovnik i sutra će u polufinalnim utakmicama skočiti u bazen u Gružu traže priliku za iznenađenje.

Tako bi se otprilike mogli sažeti dojmovi sudionika konferencije za medije pred Final Four Regionalne lige u petak i subotu u Dubrovniku. Pred novinare su stali treneri Juga Vjekoslav Kobešćak, Partizana Stefan Ćirić, Mladosti Ratko Štritof te umjesto trenera Jadran Carina Vladimira Gojkovića direktor Miloš Mračević.

-Ne trebamo bježati od uloge favorita, probat ćemo se tako postaviti. Naravno, poštujemo sve protivnike, prije svega prvog protivnika Partizan. Sve momčadi pokazale su napredak tijekom sezone i imali smo s njima probleme. To nam je dovoljno upozorenje da budemo najbolji što možemo – kazao je strateg Juga Kobešćak.

-Ove godine sezona je bila najbolja po naboju i natjecanja. Na kraju nijedna momčad nije završila bez poraza, premda smo mi etiketirani kao neprikosnoveni favoriti. Bilo je dosta skepse u medijima na početku sezone da će liga biti nekvalitetna, ali pokazalo se suprotno. Bila je zanimljiva i kvalitetna. Nadam se da će takva biti i završnica u Gružu – dodao je Kobešćak.

-U odnosu na lani napravili smo korak više. Osvježili smo sastav. Zacrtani cilj je bio napraviti taj korak više i to smo postigli. Najveća želja nam je protiv Mladosti pokušati zadržati drugu poziciju iz ligaškog dijela te se plasiramo u finale. Momčadi imaju podjednake prilike, ali smo možda mi mali korak ispred Zagrepčana – izjavio je Miloš Mračević.

-Momčad dolazi sutra iz Herceg Novog u Gruž direktno na utakmicu. Trener Gojković u Igalu vodi posljednji taktički trening – dodao je Mračević.

-Liga je bila odlična i neizvjesna do pred sam kraj. Igrali smo finale Kupa Hrvatske, bolji smo za dva mjesta u Regionalnoj ligi. Zasad je to sve dobro. S Jadranom smo jednu izgubili, drugu dobili. To je momčad koja se stvara već nekoliko godina. Imaju kvalitetne igrače, a forte im je kontranapad. Tu smo kiksali u zadnje dvije utakmice. Ovo sad je nova utakmica, dobro smo se spremili, očekujem dobar i čvrst vaterpolo, a neka publika uživa. Nadam se našoj pobjedi – smatra trener Mladosti Ratko Štritof.

-Mi jesmo ove godine dobili Jug, ali su oni apsolutni favoriti. O tome nema dvojbe. Naše je dati svoj maksimum, odigrati bolje nego zadnji put u Gružu. Što se tiče naših glavnih ciljeva, plasmanom na Final 4 smo ga ispunili – izjavio je novi trener Partizana Stefan Ćirić.

Podsjetimo, u prvoj utakmici Final Foura u petak od 18.30 sati sastaju se branitelj naslova i prvoplasirani sastav ligaškog dijela natjecanja Jug CO i četvrtoplasirani Partizan RFB, a potom od 20.15 sati slijedi drugi susret polufinala između drugoplasiranog Jadran Carina i HAVK Mladosti. Finale je na rasporedu u subotu od 19.30 sati.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist