Sport

FINA SVJETSKI KUP U Kazahstan s pomlađenim sastavom

Reprezentacija

Hrvatski vaterpolski reprezentivci, među kojima i tri Jugaša – Marko Bijač, Marko Macan i Ante Visković, okupili su se u Šibeniku na dvodnevnim pripremama za FINA Svjetski kup koji se idući tjedan igra u dalekom Kazakhstanu.

Izbornik Ivica Tucak nakon napornih priprema i Europskog prvenstva veći dio reprezentacije odmara, a na Svjetski Kup pozvani su mlađi igrači koji su već bili ili kucaju na vrata A reprezentacije.

– Okupili smo se u Šibeniku u pomlađenom sastavu. Zaista moramo odmoriti igrače koji su već godinama cijelo ljeto na raspolaganju reprezentaciji. Imali smo mali problem sa centrima, nema Lončara i Geratovića na koje smo računali pa smo naknadno pozvali mladog Marina Divkovića – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

– U Kazakhstanu očekujemo pokazati dobru igru iako nismo imali mnogo vremena za kvalitetne pripreme. Ne znam u kakvim sastavima dolaze druge reprezentacije no kako smo čuli niti oni nisu u najjačim sastavima!

Za Hrvatsku u Kazakhstanu igraju vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

– Neopterećeni putujemo u Kazakhastan i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Drago mi je da su priliku dobili mladi igrači kojima je ovo odlična prilika za dokazivanje! – izjavio je kapetan Ivan Buljubašić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist