Sport

FINA SVJETSKA LIGA Hrvatska svladala Nizozemsku i plasirala se u superfinale

FINA SVJETSKA LIGA Hrvatska svladala Nizozemsku i plasirala se u superfinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Nizozemsku sa 17:7 u meču posljednjeg kola B skupine FINA Svjetske lige u utorak navečer na šibenskom bazenu Crnica.

Time su ‘Barakude’ osigurale prvo mjesto u skupini i plasman na superfinale, koje se održava od 20. do 26. lipnja u Moskvi.

Tri pogotka za Hrvatsku zabio je Šetka, po dva su dodali Lončar, Joković, Petković, Zović, Vukičević te debitant Bašić, a jednom su precizni bili Buljubašić i Lončar. Deset obrana skupio je Bijač, dok je debitant Šparada ostao bez obrane. Kod gostiju Lindhout i Muller zabili su po dva, a Winkelhorst, van der Burg te Janssen po jedan.

-Očekivana pobjeda. Bilo je bitno dobiti, jedino nam je pobjeda garantirala prolaz u završni turnir. Odigrali smo dobru utakmicu, iako smo u početku promašili nekoliko izglednih situacija, no generalno sam jako zadovoljan. Sada je više od dva mjeseca do Superfinala, dug je to period, još ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu ići, no naše su ambicije uvijek da idemo do kraja, pa će tako biti i tamo – rekao je izbornik Tucak.

Ulaznica za utakmicu bile su poklon Grada Šibenika i Hrvatskog vaterpolskog saveza, te su vjerni navijači time dobili jedinstvenu priliku da na ovom vaterpolskom i sportskom spektaklu podrže hrvatske olimpijske viceprvake.
-Utakmica je odrađena kako smo svi priželjkivali, pobjedom i dobrom izvedbom pred šibenskom publikom. Najlješe je igrati doma, pogotovo sada pred Uskrs, podijeliti dobar rezultat s obitelji i prijateljima – rekao je hrvatski reprezentativac Antonio Petković.

Utakmicom je obilježeno i deset godina od osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (travanj 2017), te se tom prigodom okupila upravo ta zlatna generacija koja je u Šibeniku svečano obilježila ovu obljetnicu.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist