DuList IN

FESTIWINE GALA Pogledajte tko je sve bio na Gourmet spektaklu u Excelsioru!

FESTIWINE GALA Pogledajte tko je sve bio na Gourmet spektaklu u Excelsioru!

Termin ‘gala večera’ često se koristi nekritično, pa se raznolika okupljanja nazivaju tim imenom.

Srećom u četvrtak, 23. travnja u hotelu Excelsior svi koji su nazočili imali su prigodu uživati u prezentaciji koja je bila primjer večere koja je odista bila “gala”.

Ovo se događanje dogovaralo i pripremalo na međunarodnoj razini mjesecima. Tim stručnjaka pobrinuo se da svaka pojedinost bude skladno uklopljena u ukupnu dramaturgiju izuzetne večeri.

Na čelu tima bila je slovenska kuharska zvijezda svjetskog glasa Tomaž Kavčič. Njegov domaćin i partner bio je chef hotela Excelsior Petar Obad koji nije žalio truda da pokaže što je sve u stanju gastronom od formata učiniti, uključujući recitiranje vlastitih tematskih stihova. Enološki sklad zaokružio je Siniša Lasan aktualni državni prvak sommelier restorana Proto. Večer je od prvog do zadnjeg trenutka bila ispunjena kreativnim iznenađenjima i fantastičnim konceptima prezentiranja hrane.

Na koncu je obznanjeno kako će prihodi od večere biti uloženi u školovanje mladih nada ove županije, pobjednike natječaja FestiWine Challenge, koji će uskoro biti i javno objjavljen. Njihov će mentor biti sam Tomaž.

Kako je izgledala cijela večer i jela koja su se kušala pogledajte u fotogaleriji.

 

Tekst i foto: Dubrovnik FestiWine

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist