Županija

FESTIWINE CHALLENGE Istarska avantura stipendista Kristine Curić i Iva Kmetovića

FESTIWINE CHALLENGE Istarska avantura stipendista Kristine Curić i Iva Kmetovića

Četvrtu godinu zaredom dodijeljene su dvije stipendije budućim nadama u hotelijerstvu i turizmu u okviru programa Dubrovnik FestiWine Challenge-a.

Mlada i nadarena kuharica Kristina Curić, zajedno s Ivom Kmetovićem, talentiranim i vrijednim konobarom, dobili su izvrsne preporuke svojih poslodavaca kao i brojnih kolega i profesora te su proveli mjesec dana u malom ribarskom mjestu Zambratija i restoranu Pergola.

Po povratku iz Istre, Kristina i Ivo podijelili su s nama svoje prve dojmove, ne krijući oduševljenje.
-Puno smo naučili tijekom mjesec dana koje smo proveli kod chefa Fabricia Vežnavera i to je ono što nas iznimno raduje i ispunja ponosom. Od jednog od najboljih hrvatskih chefova imali smo priliku upoznati se s autentičnim specijalitetima Istre i Mediterana i naučiti više o pripremi hrane i vrhunskoj usluzi. Princip rada u ‘Food design restoranu Pergola’ uistinu je poseban; velika pozornost posvećuje se svim detaljima, od nabavke hrane i lokalnih namirnica, osmišljavanja i dizajna jela, uređenja restorana te do individualnog pristupa i pažnje koja se posvećuje svakom gostu – naglašavaju mlade hotelijerske nade.

-Na čelu sa chefom Vežnaverom, kuhinja Pergole nudi mala kulinarska remek djela te smo zahvalni što smo imali priliku biti dijelom kulinarskog i servisnog tima u jednom od vodećih restorana u Hrvatskoj – zaključuju mladi talenti Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom boravka u obližnjoj Austriji na večeri u organizaciji Marktplatz Mittelkarnten & Friends udruge, Kristina i Ivo imali su jedinstvenu priliku upoznati i učiti od cjenjenih chefova Markusa Ratha, Stefanie Neugebauer i Lothara Kringsa, a koji su također, kao i chef Vežnaver,članovi ugledne grupacije JRE.

Ujedno su imali i priliku upoznati sve specifičnosti Istre i doživjeti uistinu uzbudljivu gastro avanturu. Uputili su se u obližnje šume u lov na tartufe i upoznali se s članovima obitelji Karlić koji imaju dugogodišnje iskustvo u traženju i branju ove iznimno cijenjene namirnice. Jedan od posebnih doživljaja bio je i posjet impozantnim vinskim podrumima vinarije Kozlović, a koja je prepoznata kao jedna od najljepših svjetskih vinarija po odabiru cijenjenog sommeliera Paola Bassa.

-Iznimno mi je drago da sam bio dio vinske priče Dubrovnik Festiwine-a, a osobito mi je drago da sam imao priliku podučavati mlade talente i s njima dijeliti ljubav prema hrani i vinima – zaključio je chef Fabrizio Vežnaver, gost kuhar ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a.

Dugogodišnji pokrovitelj i suorganizator Dubrovnik FestiWine-a je Dubrovačko-neretvanska županija. župan Dubrovačko – neretvanske županije i idejni inicijator Dubrovnik FestiWine-a Nikola Dobroslavić ne krije oduševljenje uspjehom programa Dubrovnik FestiWine Challange, a u okviru kojeg mladi stipendisti ostvaruju nova znanja i iskustva.

-Kreativnost i talent su uvijek poželjni međutim naporan rad i neprestano zalaganje su ključni za uspjeh. Želja nam je i cilj posvetiti se educiranju mladih koji žele učiti i profesionalno se razvijati, a samim time jačati i promovirati gourmet i vinsku industriju hrvatskog juga – ističe župan Dobroslavić, ujedno istaknuvši kako mu je želja da se i sljedeće godine prijavi veliki broj zainteresiranih stipendista.

Mladi talenti ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Challange-a, Kristina Curić i Ivo Kmetović, predstavit će novostečena znanja i iskustva na Dubrovnik FestiWine Gala večeri u okviru 5. Dubrovnik Festiwine-a koji se održava od 16. do 22. travnja 2018.godine.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist