DuList IN

FESTIVAL U MAKARSKOJ Subrenumu zlato, Kašama bronca

FESTIVAL U MAKARSKOJ Subrenumu zlato, Kašama bronca

Klapa Subrenum ukupni je pobjednik sinoć održanog jubilarnog, desetog Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj.

Izvedbom po dvije skladbe na Festivalu je nastupilo ukupno dvanaest klapa uz instrumentalnu gitarsku i mandolinsku pratnju – klapa Vela Luka – Proizd iz Vele Luke, Adriaticum iz Šibenika, Kamen – Kamen, Nostalgija iz Zagreba, Srdela – Makarska, Hrvace – Hrvace, Kumpanji – Blato na Korčuli, Sol – Pag, Kaše iz Dubrovnika, Subrenum iz Župe dubrovačke, Kampanel iz Zagreba i Berulia iz Brela.

Nakon sjajne izvedbe koju je publika pozdravila dugim pljeskom uslijedilo je glasovanje. Prema bodovima stručnog ocjenjivačkog suda najveći broj bodova osvojila je klapa Subrenum, nakon kojih slijedi klapa Kampanel i na trećem mjestu po bodovnoj skali je dubrovačka klapa Kaše.

Tradicionalni Festival klapa uz mandoline i gitare, pod pokroviteljstvom Splitsko- dalmatinske županije organizirali su Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske. Festival, koji je već postao makarski brend, održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, a otvorio ga je makarski gradonačelnik Tonći Bilić.

Kroz ovih 10 godina festivala, nastupilo je ukupno 40 klapa koje su izvele 163 pjesme.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist