DuList IN

FESTIVAL TREĆE UHO Upoznajte Kanadu!

FESTIVAL TREĆE UHO Upoznajte Kanadu!

Četvrto izdanje festivala Treće uho ove godine posvećenog Kanadi, održat će se od 4. do 9. studenog na više gradskih lokacija.

Kroz pet festivalskih dana građani će moći uživati u filmskim projekcijama, predavanjima, radionicama, prezentacijama, izložbi i koncertu, a sve u svrhu boljeg upoznavanja Kanade. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Osim doručka na otvorenom gdje će se moći kušati palačinke s originalnim javorovim sirupom, tu su i predavanja o nobelovki Alice Munro, zanimljivim činjenicama o Kanadi, povijesti, jeziku i običajima te četiri filmske projekcije.

Iz Kanade nam stiže i izložba inuitske umjetnosti, a na radionicama improvizacije od instruktora improvizacijske komedije, zainteresirani će moći otkriti više o toj vještini.

Glazbeni dio festivala pripast će nagrađivanim kanadskim jazzistima Ericu St-Laurentu i njegovom suradniku Jordanu O’Connoru koji će, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom domaćoj publici omogućiti da tradicionalne skladbe poput Himne slobodi čuju u posve novom kanadskom aranžmanu.

Festival Treće uho je volonterski projekt udruge Bonsai koji već četvrtu godinu uspijeva zbog entuzijazma volontera i donatora koji to prepoznaju. Volonterima se svake godine pruža prilika da steknu iskustvo u provedbi projekata, upoznaju nove kulture te nauče kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.

Program festivala možete pronaći OVDJE, na stranici www.festivaltreceuho.org, dok sva zbivanja i volonterske avanture možete pratite i na Facebook stranici festivala.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist