Kultura

FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Večeras ‘Chansons d’amour’ – operne arije pred Dvorom

FESTIVAL 'TINO PATTIERA' Večeras 'Chansons d'amour' - operne arije pred Dvorom

Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ započinje večeras u 21.30 sati velikim koncertom ‘Chansons d’amour’ ispred Kneževoga dvora.

Festival će trajati do 4. srpnja, a održava se u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, Cavtaćanina Tina Pattieru. Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.

Njemu u čast, festival se održava desetu godinu za redom, od čega četvrtu u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Glazbeni direktor festivala je izraelski dirigent Noam Zur, a kao solisti ove godine nastupaju međunarodno priznati operni pjevači: armenska sopranistica Liana Aleksanyan, njemačka mezzosopranistica Ursula Hesse von den Steinen, španjolski tenor Xavier Moreno, ukrajinski bas Taras Konoshchenko i dubrovačka pijanistica Stefani Grbić. Za publiku se priređuju koncerti najljepših opernih arija i jedan recital.

Na koncertu otvaranja festivala ispred Kneževoga dvora nastupit će svih četvero solista s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Noama Zura, a izvest će arije iz poznatih opera poput ‘Voici des Roses’ iz Faustovog prokletstva H. Berlioza, ‘La fleur que tu m’avais jatée’ iz Bizetove Carmen, ‘E lucevan le stelle’ iz Puccinijeve Tosce, ‘Un bel di’ iz Puccinijeve Madame Butterfly, ‘Parigi, o cara’ iz Verdijeve Traviate, ‘Nessun dorma’ iz Puccinijeve opere Turandot i brojne druge. Bit će to večer opernih arija posvećenih svim oblicima neiscrpne inspiracije – ljubavi.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30 posto popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra. Brojevi za informacije i rezervacije su 417 101 i 091 613 7314.

Ovogodišnji Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ podržali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Dubrovački vrtovi sunca, Zračna luka Dubrovnik, OTP banka te Cvjetni studio.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist