Kultura

Festival Aklapela tradicionalno na Mali Uskrs

Festival Aklapela tradicionalno na Mali Uskrs

Mali Uskrs je ponovo u znaku izvorne klapske pjesme!

Ovogodišnja AKLAPELA predstavlja sveukupno 10 klapa iz svih krajeva Hrvatske, te jednu klapu iz susjedne Bosne i Hercegovine, a prema izboru umjetničkog voditelja festivala, maestra Joška Ćalete.

U Dubrovniku ćemo tako u klapskom vikendu imati prilike čuti pet muških, te pet ženskih klapa koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a.

Program 4. festivala AKLAPELA započinje u petak, 10. travnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića, a nastupit će klape: Kaleta (Zadar), Narenta (Mostar), Petrada (Zagreb), Ventula (Split) i FA Linđo (Dubrovnik)

U subotu, 11. travnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove je godine na rasporedu u nedjelju, 12. travnja u podne u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti sve klape sudionice četvrtog festivala Aklapela!

Festival Aklapela postao je omiljeni festival izvorne klapske pjesme Dubrovčana kao i posjetitelja Dubrovnika, a klape se rado odazivaju pozivu maestra Ćalete da budu dio ove autohtone glazbene priče. Produkciju festivala potpisuje agencija Dubrovnik PartneR.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist