Natrag
19.10.2017 11:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Festa svetog Vlaha u Los Angelesu

3.2.2014 @ 15:10 Dulist Vaše vijesti
9;9

Podijelite:

Preko 300 uzvanika proslavilo je u nedjelju navečer dvadeset i treću Festu Sv.Vlaha u Hrvatskom centru Sv. Ante u Los Angelesu.

Festa je počela u crkvi svetom misom i grličanjem i nastavila se u glavnoj dvorani. Uz procesiju barjaka i himnu sv. Vlaha ovogodišnji festanjuli Dubravka Boić Taylor -Drašković i Vido Artukovich su održali prigodne govore. U programu su sudjelovali hrvatska dječja skola i kolo grupa Croatia koji su izvrsno otpjevali stare dubrovačke pjesme i oduševili sve prisutne s Linđom.

Gospar Arturo Arce iz Južne Amerike, čiji je nono bio Fabris iz Dubrovnika, otpjevao je nekoliko pjesama na španjolskom. Program su znalački vodili Brenda Brkušić i Mike Milinković.

Novi hrvatski konzul u Los Angelesu Josip Buljević je pozdravio sve prisutne i čestitao Festu sv.Vlaha. Program je nastavljen plesom uz popularnu pjevačicu Marinu Tomašević koja je zabavljala prisutne do kasno u noć. Pokrovitelj Feste Libertas Foundation će kao i svih prijašnjih godina sav prihod namijeniti u humanitarne svrhe.

Tekst Mariana Hazdovac

Fotografije Danica Nizich

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana