Grad

Festa svetog Vlaha otvorena u Bruxellesu

Festa svetog Vlaha otvorena u Bruxellesu

U nedjelju 31. siječnja pred Katedralom Michel et Gudule u Bruxellesu svečano je otvorena Festa svetog Vlaha.

Ovogodišnji festanjuli su Dubrovčani Marko Klečak i Ivo Mihajlović. Nakon otvaranja uslijedilo je grličanje u kapelici Katedrale, a potom i Večera od Kandelore u restoranu Vinograd s tradicionalnim menijem – pršut, zelena menestra i rozata.

Za dio menua oko zelene menestre pobrinula se ekipa Kuhari Sportaši (na fotografijama u nošnji), koja je prije dvije godine slavila na natjecanju Festival zelene menestre na Mirisima Božića u Konavlima.

Kao nastavak Feste danas u 18.30 održat će se predavanje Ivice Kunčevića ‘Ambijentalnost na dubrovačku’ u Veleposlanstvu RH u Bruxellesu.

Inače, vrijedi spomenuti i kako je Festa svetog Vlaha u Bruxellesu ove godine nominirana za Večernjakovu domovnicu 2016. za najznačajniji događaj godine za Hrvate koji žive izvan Hrvatske.

Tradicionalnu Festu svetog Vlaha u Bruxellesu treću godinu za redom organizirali su Matica hrvatska Bruxelles i Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist