DuList IN

FESTA 2014 DUBROVNIK Festa od klapa, vina i šansona!

Festa 2014

Trinaestu godinu za redom uoči Feste sv. Vlaha održat će se višednevna manifestaciju FESTA 2014 DUBROVNIK, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana našeg parca i Dana Grada Dubrovnika.

Uz središnji koncert Rade Šerbeđije na Festi od balada koji će se održati u petak 24. siječnja u Revelinu osmišljen je sadržajan program počevši od Feste od Klapa, Dubrovačke Rock – parade, izložbi pa sve do degustacija autohtonih jela i vina.

Humanitarna namjena trinaeste FESTE, ističu organizatori, sa svim je izvedaba usmjerena obnovi crkve svetoga Vlaha.

Program:
– „Festa od Klapa“ – četvrtak 23. siječnja 2014. u 20 sati u Kazalištu Marina Držića okupit će 14 muških i ženskih klapa uglavnom iz Dubrovačko-neretvanske županije, u čast nezaboravnog trogirskog tenora Vinka Coce! Prigodnim tratamentom predstavit će se udruga AGROTURIZAM KONAVLE.

– FESTA 2014 DUBROVNIK – središnji veliki koncert u petak 24. siječnja u 20 sati u Revelinu, programski se nastavlja po konceptu tematskih cjelina: FESTA OD BALADA – RADE ŠERBEDŽIJA! Angažirani su i priznati instrumentalisti koji Radu prate na hrvatskoj turneji, grupa Zapadni Kolodvor, čiji je zaključni koncert upravo u Dubrovniku .

– Dubrovačka Rock-parada, u subotu 25. siječnja u 22 sata u tvrđavi Revelin nastavit će niz nekad čuvenih, a kroz Festin program obnovljenih okupljanja dubrovačkih glazbenika, ansambala i DJ-a, uz nastup gostujuće rock-zvijezde: Marijan Ban i Diktatori!

– Koncert dubrovačkih opernih diva, u nedjelju 26. siječnja u crkvi Svetoga Vlaha.

– Izložba o Sv. Vlahu u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u Dubrovnik, u ponedjeljak 27. siječnja u Kazalištu Marina Držića u 19 sati i Galerija Sebastian u 20 sati

– Radionice Feste od vina – o sljubljivanju autohtonih jela i vina na temu: Nepravedno zapostavljene namirnice u novom modernom ruhu sa zlatnim kapljicama iz naše županije, srijedu 29. siječnja u 10 sati u hotelu More. Radionice se održavaju u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, Turističkim zajednicama, Gradskim i Županijskim upravnim odjelima i Udrugama vinara organiziramo

– Predstavljanje novog dubrovačkog vinskog festivala FESTIWINE u petak 31. siječnja u 11 sati u hotelu Royal Importanne.

– Dubrovačka klapa Kaše predstavljanje svog prvog CD u petak 31. siječnja u 20 sati u Lazaretima.

– Kao svojevrsna uvertira u Festu od vina, u Luži u subotu, 1. veljače od 10 sati predstavljanje proizvode uljara i maslinara Dubrovačko-neretvanske županije.

– Festu od vina u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije u nedjelju 2. veljače na Kandeloru u Luži od 10 sati.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist