Grad

FEKALNO ZAGAĐENJE More na Pogačiću i ispred Rixos Libertasa nije za kupanje!

FEKALNO ZAGAĐENJE More na Pogačiću i ispred Rixos Libertasa nije za kupanje!

More na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos nije za kupanje! Naime, kako javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, nakon višekratnih dojava građana o potencijalnom onečišćenju mora na plaži Pogačić 26. rujna je obavljen terenski izvid i uzorkovanje mora na četiri lokacije. Analizom uzoraka mora utvrđeno je da more na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos ne udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. O rezultatima ispitivanja obavještene su nadležne inspekcije, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Vodovod Dubrovnik d.o.o.

-Prema saznanjima iz Vodovoda Dubrovnik d.o.o. istog dana uklonjen je kvar na crpnoj stanici u blizini. Uzorkovanja su ponovljena i 27. rujna, a o rezultatima ćemo pravodobno obavijestiti javnost. Napominjemo kako ove dvije plaže nisu u redovitom Programu ispitivanja kakvoće mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije do daljnjega NE preporučuje kupanje na plažama Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos – navode iz Zavoda.

Napominju i kako su najznačajniji indikatori onečišćenja mora fekalnim otpadnim vodama mikrobiološki pokazatelji pa njihovo prisustvo upućuje na potencijalni rizik od zaraznih bolesti. Mikrobiološko zagađenje na nekoj točki ispitivanja može jako varirati u vremenu, što ovisi o načinu i količini ispuštanja otpadnih voda te o meteorološkim i hidrografskim uvjetima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist