Aktualno

Falkoni, Tomas Billet i Radić smijenjeni, Mihalić Đurica preuzima Pariz

Falkoni, Tomas Billet i Radić smijenjeni, Mihalić Đurica preuzima Pariz

Dubrovčani Mladen Falkoni, Marina Tomas Billet i Mato Radić izgubili su svoje pozicije u stranim predstavništvima Hrvatske turističke zajednice.

Bivši direktor Hotelsko-turističkog centra Dubrava-Babin kuk, Mladen Falkoni, nakon tri uzastopna mandata u predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Moskvi vraća se u Dubrovnik.

Naime, odlukom Turističkog vijeća HTZ-a predstavništvo HTZ-a u Rusiji preuzima Rajko Ružićka. Njegova kolegica, Dubrovkinja Marina Tomas Billet napušta direktorsku fotelju u pariškom predstavništvu, gdje je također bila dugi niz godina, ali ostaje kao savjetnica novog direktora. No, na njeno mjesto dolazi ime blisko Dubrovniku.

Riječ je o Danieli Mihalić Đurica, bivšoj glasnogovornici Jadranskih luksuznih hotela u vrijeme Gorana Štroka, koja je tu funkciju napustila 2010. godine kada se iz Dubrovika preselila u Pariz. Odlukom Turističkog vijeća Mihalić Đurica će, dakle, preuzeti predstavništvo u Francuskoj.

Još je jedan Dubrovčanin odlukom Turističkog vijeća HTZ-a izgubio direktorsku fotelju. Riječ je o Matu Radiću koji je kao direktor predstavništva u Njemačkoj imenovan 2010. godine napustivši tada agenciju Elite Travel.

Hrvatska turistička zajednica je, podsjetimo, u svibnju ove godine objavila skupni natječaj za izbor i imenovanje 11 direktora predstavništava u inozemstvu na mandatno razdoblje od tri godine, budući da su dosadašnjim direktorima isticali mandati. Novi direktori izabrani su na sedam tržišta i to Branko Curić u Italiji, Ninoslav Vidović u Češkoj, Danijela Mihalić Đurica u Francuskoj, Romeo Draghicchio u Njemačkoj, Rajko Ružička u Rusiji, Ina Rodin u SAD-u te Damir Balenović u ispostavi u Njemačkoj, dok Bojan Baketa, Ivan Novak i Zlatko Deželjin zadržavaju svoje dosadašnje pozicije direktora u Poljskoj, Belgiji i Švicarskoj.

Direktor predstavništva u Nizozemskoj nije odabran, već je dogovoreno da će Nizozemsku u narednih godinu dana pokrivati predstavništvo u Belgiji na čelu s Ivanom Novakom. Dosadašnji direktori Marina Tomas Billet u Francuskoj i Klaudio Stojnić u Češkoj, zbog svoga dugogodišnjega iskustva, ostaju u predstavništvima kao savjetnici novih direktora.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist