HrvatskaSport

Evo zašto nema prijenosa Hajdukovih utakmica na HRT-u!

Evo zašto nema prijenosa Hajdukovih utakmica na HRT-u!

Urednik RJ Sport Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević objasnio je gledateljima nezadovoljnim neprenošenjem utakmica Hajduka i Dundalka razloge koji stoje iza toga.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Zbog niza laži, podmetanja i zlonamjernih insinuacija vezanih za prvu utakmicu drugog pretkola između irskog Dundalka i Hajduka pokušat ću na ovom mjestu kao rukovoditelj Odjela sporta objasniti o čemu se radi.

Tri naša kluba – Hajduk, Split i Rijeka – igraju pretkola Europske lige. Ako Dinamo posrne u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka i on će igrati dvije kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu. Zbrajajući ukupno, to su potencijalne 22 utakmice. Sportski program HRT-a nema sredstava raditi sve utakmice, već mu je odobren budžet za 50 posto, dakle za njih pola.

Zato smo se odlučili raditi utakmice najvišeg ranga, a to su pretkola Lige prvaka, te utakmice posljednja tri pretkola Hajduka i Rijeke. Dakle, radit ćemo domaće utakmice: večeras Rijeka – Ferencvaros, te na poljudu Hajduk – Dundalk. Jedina utakmica Hajduka, dakle jedna jedina koju nećemo raditi je večerašnja, jer Irska televizija ne proizvodi tu utakmicu, ne šalje signal, kažu, ‘utakmica im nije zanimljiva’. Osim toga, termini utakmice Hajduka u Irskoj i Rijekine utakmice na Kantridi se poklapaju. Kada bi Hrvatska radiotelevizija iznajmila reportažna kola u Irskoj i platila prava za tu utakmicu cijena bi bila, prema iskustvu prijašnjih godina, iznad 300.000 kuna. Ako bi tome dodali utakmicu Ferencvarosa i Rijeke, ovog ljeta ne bi mogli pratiti sljedeće događaje: EP u vaterpolu, EP u atletici, EP u plivanju, teniski turnir u Umagu i atletski miting ‘Hanžekovićev memorijal’.

Vjerujem da neki misle da bi bilo bolje ostati bez svih tih događaja zbog dvije gostujuće utakmice u drugom pretkolu Europske lige. Mi smatramo da ne. U 2014. godini emitirat ćemo ukupno 700 sportskih prijenosa, od kojih je čak 67 posto nogometnih. Po broju sportskih prijenosa u ovoj godini smo među prve četiri javne televizije u Europi.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr