Županija

Evo što smeta talijanskim jedriličarima u našim lukama!

Evo što smeta talijanskim jedriličarima u našim lukama!

Talijanska gospodarska delegacija predvođena predsjednikom Gospodarske komore gradova Pesaro i Urbino Albertom Drudijem posjetila je 22. srpnja HGK- Županijsku komoru Dubrovnik.

Primio ih je savjetnik u ŽK Dubrovnik Ivo Grković sa suradnicima te im prezentirao gospodarske potencijale Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon toga je uslijedio razgovor o mogućoj uspostavi gospodarske suradnje i izglednim budućim projektima.

Talijani, oduševljeni ljepotom naše strane jadranske obale, ali i gospodarskim potencijalom našeg mora, uvodno su istaknuli problem prezahtjevne dokumentacije potrebne prilikom uplovljavanja talijanskih jedriličara u naše luke i marine.

Drudi je predložio uvođenje posebnih komorskih iskaznica kojima bi se taj problem uvelike umanjio, te nastavio iznositi područja moguće gospodarske suradnje, kao što su nautički turizam i poljoprivreda proizvodnja u čemu bi nam potpomogla i EU sredstvima iz raspoloživih fondova kroz razne projekte, posebno u sklopu razvoja Jadransko-jonske makroregije, kojoj i jedni i drugi pripadamo.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist