Natrag
25.9.2017 02:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Evo što je Županija poduzela kako bismo i mi letjeli hidroavionom

27.1.2016 @ 16:43 Dulist Županija

Podijelite:

Iz Dubrovačko-neretvanske županije uputili su priopćenje za javnost u kojem su podsjetili na niz odluka donesenih s ciljem uspostavljanja hidroavionskog prijevoza na jugu Hrvatske.

-Županija od prve inicijative snažno podupire aktivnosti na realizaciji projekta hidroavionskog prijevoza, s posebnim naglaskom na povezivanje Dubrovnika kao županijskog središta s naseljenim otocima na području Županije. Županija je putem Županijske skupštine te svojih nadležnih lučkih uprava već omogućila pristajanje hidroaviona na području Lastova i Vela luke temeljem čega prijevoznik danas obavlja prijevoz. Na inicijativu tvrtke European Coastal Airlines, Županija je ponudila rješenje i u Lumbardi, omogućujući time rješenje hidroavionskog pristajanja na tom području – podsjećaju iz Županije.

-Županijska skupština donijela je odluku o proširenju lučkog područja na području Lumbarde kako bi nadležna Lučka uprava raspisala natječaj za koncesiju. Predmetni natječaj je u tijeku te se očekuje da će se okončati donošenjem odluke kojom bi se omogućila uspostava hidroavionskog pristaništa u Lumbardi – dodaju iz Županije.

Što se tiče područja Grada Dubrovnika iz Županije napominju kako je prostorno-planskom dokumentacijom predviđeno hidroavionsko pristanište na Batahovini na kojem je u relativno kratkom roku moguće uspostaviti mjesto za pristan hidroaviona, međutim tvrtci European Coastal Airlines takva lokacija nije prihvatljiva.

-Županijska lučka uprava Dubrovnik ponudila je i jednu lokaciju u samom gruškom akvatoriju. Očekuje se da će prijevoznik odabrati za njega najpovoljniju lokaciju te da će se na nov način povezati regionalno središte Dubrovnik s otocima, ali i s talijanskom obalom Jadrana – stoji u priopćenju Županije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana