Kultura

Evo što je Orkestar pripremio uz Dan Europe

Evo što je Orkestar pripremio uz Dan Europe

Dubrovački simfonijski orkestar povodom Dana Europe održat će koncert u utorak, 10. svibnja u crkvi sv. Dominika s početkom u 21 sat.

Ovom prigodom orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, čest gost Dubrovnika te ujedno glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.
Maestro Campestrini u svojoj impresivnoj karijeri dirigirao je vodećim svjetskim orkestrima, a prošli tjedan održao je zapaženi nastup s Bečkom filharmonijom. U utorak će ravnati Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, dok će kao solistice nastupiti dvije mlade dubrovačke violinistice i članice DSO-a Đana Kahriman i Iva Vukić.
Riječ je o koncertu kojim orkestar već godinama obilježava Dan Europe, a čiji program uključuje djela nekih od najpoznatijih europskih skladatelja kao što su W.A. Mozart, B. Britten, J.S. Bach, ali i naš Luka Sorkočević čijim će djelom započeti koncert u utorak.

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.
Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist