Aktualno

Evo što biskup Uzinić misli o oprostu pobačaja

Mate Uzinić

Papa Franjo zatražio je od svećenika da tijekom “Godine milosrđa” koja će početi u prosincu, oproste grijeh svim katolkinjama koje su se napravile pobačaj, pod uvjetom da se pokaju.

Ovo je samo jedan u nizu poteza kojim papa Franjo nastavlja mijenjati ustaljenu sliku Crkve. Prve reakcije vjernika su pozitivne. No neki su taj Papin potez nazvali šokantnim.

Pobačaj nije samo grijeh u katoličkoj crkvi nego je također i zločin. Kao zločin ima i kaznu izopćenja unaprijed izrečenu. Sa ovim potezom Papa oprost od grijeha i kazne proširuje na svećenike želeći da u Godini milosrđa što više vjernica koje su počinile taj grijeh shvate teškoću situacije u kojoj se nalaze te po sakramentu ispovijedi i oproštenja koji će doboti promjene svoj život, rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić gostujući u Dnevniku 3 HRT-a.

Nema potrebe da svećenici ulažu prigovor savjesti jer je riječ o osobama koje su počinile grijeh, koje se za grijeh kaju i koje pristupaju ispovijedi i onda svećenik mora pristupiti milosrdno. Mi nismo vlasnici oprosta, mi oprost dijelimo u ime Isusa Krista, rekao je Uzinić.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist