Politika

Evo koje amandmane oporba sprema Vlahušiću

Evo koje amandmane oporba sprema Vlahušiću

Saga oko izglasavanja dubrovačkog proračuna trebala bi biti okončana u subotu na sjednici Gradskog vijeća kada će vijećnici odlučivati o 396 milijuna kuna teškom dokumentu kojeg dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić,  ukoliko ne donese odluku o njegovom povlačenju s dnevnog reda, ima namjeru staviti pred njih.

No, ta će sjednica biti sve samo ne ‘lagana’. Već od završetka izbora u ožujku bilo je jasno kako je Vlahušićeva pobjeda zapravo ‘Pirova’ jer bez većine u Gradskom vijeću, on ne može raspolagati Gradom i gradskim novcem kako mu je volja.

Želje, pozdravi i amandmani
Da bi se pobrinuli kako mu i dalje neće biti tako lako rasipati novac po svom nahođenju, oporba mu je pripremila barem 30-ak amandmana zbog kojih on neće mirno spavati sljedećih nekoliko dana. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže DuList, desna koalicija koju predvodi HDZ pripremila mu je dvadesetak amandmana teških gotovo desetak milijuna kuna. Povrh toga, oni su već ranije najavili kako neće pristati na isplatu 10,5 milijuna kuna za ”nenaručene radove na Lazaretima”, a takav stav zazuzeli su i Srđevci na svojoj nedavnoj konferenciji za novinare. Obje strane traže cjelokupnu dokumentaciju vezanu za taj projekt i bez nje ne dopuštaju rasipanje javnog novca.

Financijski najveći pojedinačni amandman koji će HDZ podnijeti na Gradsko vijeće je nabavka besplatnih za sve učenike osnovnih škola. Riječ je o 2.8 milijuna kuna teškom podnesku protiv kojeg se gradska uprava borila i ‘rukama i nogama’, odnosno ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna kuna, s obzirom da se za tu stavku iz proračuna Grada Dubrovnika izdvajalo tek 200 tisuća kuna.

Ostale amandmane HDZ-a i Srđevaca potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist