Natrag
22.8.2017 07:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Evo koje amandmane oporba sprema Vlahušiću

28.5.2015 @ 18:59 Nikša Miletić Politika

Podijelite:

Saga oko izglasavanja dubrovačkog proračuna trebala bi biti okončana u subotu na sjednici Gradskog vijeća kada će vijećnici odlučivati o 396 milijuna kuna teškom dokumentu kojeg dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić,  ukoliko ne donese odluku o njegovom povlačenju s dnevnog reda, ima namjeru staviti pred njih.

No, ta će sjednica biti sve samo ne ‘lagana’. Već od završetka izbora u ožujku bilo je jasno kako je Vlahušićeva pobjeda zapravo ‘Pirova’ jer bez većine u Gradskom vijeću, on ne može raspolagati Gradom i gradskim novcem kako mu je volja.

Želje, pozdravi i amandmani
Da bi se pobrinuli kako mu i dalje neće biti tako lako rasipati novac po svom nahođenju, oporba mu je pripremila barem 30-ak amandmana zbog kojih on neće mirno spavati sljedećih nekoliko dana. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže DuList, desna koalicija koju predvodi HDZ pripremila mu je dvadesetak amandmana teških gotovo desetak milijuna kuna. Povrh toga, oni su već ranije najavili kako neće pristati na isplatu 10,5 milijuna kuna za ”nenaručene radove na Lazaretima”, a takav stav zazuzeli su i Srđevci na svojoj nedavnoj konferenciji za novinare. Obje strane traže cjelokupnu dokumentaciju vezanu za taj projekt i bez nje ne dopuštaju rasipanje javnog novca.

Financijski najveći pojedinačni amandman koji će HDZ podnijeti na Gradsko vijeće je nabavka besplatnih za sve učenike osnovnih škola. Riječ je o 2.8 milijuna kuna teškom podnesku protiv kojeg se gradska uprava borila i ‘rukama i nogama’, odnosno ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna kuna, s obzirom da se za tu stavku iz proračuna Grada Dubrovnika izdvajalo tek 200 tisuća kuna.

Ostale amandmane HDZ-a i Srđevaca potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana