Županija

EVO KAKVO JE MORE Prigradica nakratko bila onečišćena

EVO KAKVO JE MORE Prigradica nakratko bila onečišćena

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvještava kako je tijekom trećeg ispitivanja kakvoće mora kratkotrajno bilo onečišćeno more u Prigradici na Korčuli te da je na ostalim plažama na području Županije more bilo odgovarajuće.

Od ukupno 113 plaža, more na 111 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće dok je na plaži Drače na Pelješcu more bilo dobre kakvoće, a na plaži u Orebiću na Pelješcu zadovoljavajuće kakvoće.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je treće redovno ispitivanje mora na 113 plaža u periodu 13. do 26. lipnja 2015. godine.

Tijekom trećeg ispitivanja mora 15. 6.2015. utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje na plaži u Prigradici na Korčuli. Obavljeno je dodatno uzorkovanje sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje te su uzimani dodatni uzorci mora za kupanje 16., 18. i 19. 6. 2015. godine. Analizom dodatnih uzoraka mora za kupanje na plaži u Prigradici ustanovljeno je da je došlo do prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist