Sport

EUROPSKO PRVENSTVO Ivana Šutalo u 1. kolu protiv Njemice Weiss

EUROPSKO PRVENSTVO Ivana Šutalo u 1. kolu protiv Njemice Weiss

Članica Judo kluba Dubrovnik Ivana Šutalo nastupit će na Europskom prvenstvu u judu, koje se od 20. do 23. travnja održava u poljskoj prijestolnici Varšavi.

Ždrijebom je određeno da će prva protivnica Dubrovkinji biti 24-godišnja Njemica Carolin Weiss, 17. judoka sa svjetske rang liste te 8. nositeljica turnira. Šutalo će protiv Njemice na tatami tek trećeg dana natjecanja, u subotu 22. travnja.

-Šutalo ima priliku protiv Njemice Weiss napraviti iskorak i pokazati kvalitetu kojom je osvojila europsko zlato u konkurenciji mlađih seniora – istaknuo je uoči turnira izbornik Vladimir Preradović.

Inače, prva favoritkinja za zlato u kategoriji +78kg je aktualna europska prvakinja, 29-godišnja naturalizirana Turkinja Kayra Sayit, inače rođena na Martiniku kao Ketty Mathe, 5. s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru te trenutno 2. na svjetskoj rang ljestvici. Najveća konkurencija bit će joj zlatna iz Rija, 29-godišnja Francuskinja Emilie Andeol, koja od olimpijskog uspjeha lani ne blista s rezultatima, a trenutno je 3. na svjetskoj rang ljestvici.

Inače, na Euru sudjeluje ukupno deset hrvatskih judoka: Tena Šikić (-52kg), Tihea Topolovec (-57kg), Bernard Azinović (-60kg), Marijana Mišković Hasanbegović (-63kg), Maja Blagojević (-63kg), Barbara Matić (-70kg), Ivana Maranić (+78kg), Ivana Šutalo (+78kg), Dominik Družeta (-81kg) te Zlatko Kumrić (-100kg). Osim pojedinačnih, na natjecanju će biti održan i ekipni turnir.

Sve borbe s Eura mogu se pratiti preko internetske stranice www.eju.net.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr