Sport

EUROPSKI KADETSKI KUP ZAGREB Sjajni župski judoke

EUROPSKI KADETSKI KUP ZAGREB Sjajni župski judoke

Troje natjecatelja JK Župa dubrovačka, predvođenih trenerom Kyrylom Vertynskyim, sudjelovalo je na Europskom kadetskom kupu koji se održao 12. i 13. ožujka u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu.

Petrunjela Pavić ostvarila je sjajan rezultat osvojivši II. mjesto u kategoriji -70 kg. Ista je u svojoj kategoriji imala 27 natjecateljki, a nanizala je pobjede protiv Lien Meeuwssen iz Belgije, zatim Inbar Lanir iz Izraela, dok je u slijedećem kolu pobijedila Nataliju Chystiakovu iz Ukrajine. U polufinalnoj borbi pobijedila je Melanie Dhaiby iz Francuske, dok je u finalnoj borbi poražena od Zale Pecoler iz Slovenije.

Iva Oberan ponovno je postigla sjajan rezultat osvojivši III. mjesto u kategoriji -57 kg i time nastavila niz osvajanja medalja s europskih kupova. Iva Oberan je u svojoj kategoriji imala čak 45 natjecateljki, a nanizala je pobjede protiv Anastasiye Antipine iz Ukrajine, zatim Omer Atias iz Izraela, dok je u slijedećem kolu poražena od Kaje Kajzer iz Slovenije. U repasažu je zatim pobijedila Maricu Perišić iz Srbije, dok je u borbi za III. mjesto pobijedila Marie Sadouni iz Belgije.

Europski kadetski kup u Zagrebu jedan je od četiri kriterijska turnira za odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u Finskoj. Petrunjela Pavić i Iva Oberan osvajanjem odličja s navedenog turnira već su osigurale plasman na navedeno prvenstvo.

U muškoj konkurenciji u kategoriji -66 kg nastupio je Peri Adrian Puljić koji je poražen u prvom kolu i nije imao popravnu borbu.

Navedeni rezultati naših natjecateljski je rezultat vrlo sustavnog i predanog rada posljednjih nekoliko mjeseci s trenerom Kyrylom Vertynskyim.

Po završetku Europskog kupa u Zagrebu predviđene su pripreme na kojima će, uz troje navedenih natjecatelja, sudjelovati i mlađa kadetkinja Lena Galjuf.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist