Sport

EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE Četvrto mjesto za Salapića i Mišića u Nageno Kati

EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE Četvrto mjesto za Salapića i Mišića u Nageno Kati

Na Europskim sveučilišnim igrama ovaj vikend nastupali su i dubrovački judaši. Inače Europske sveučilišne igre održavaju se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Naime, boje dubrovačkog Sveučilišta branili su judaši Ante Mišić, Stjepo Roko i Dražen Salapić. Salapić i Mišić zauzeli su četvrto mjesto u Nageno Kati, dok je Stjepo Roko zauzeo plasman sedmog mjesta od ukupno 36 natjecatelja. Stjepo je izgubio od finalista, inače studenta iz Ukrajine, a svladao je natjecatelje iz Italije i Njemačke. Ključan je bio i poraz, u zadnjih 30 sekundi, od britanskog natjecatelja u borbi za finalni blok.

Podsjetimo se, Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinentu. Do sada su održane dva puta (2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu), a nositelj im je Europska sveučilišta sportska organizacija (EUSA), dok su Igre Zagreb-Rijeka 2016. pod vodstvom Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS). Na Igrama mogu sudjelovati europski studentski sportaši, koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju. Europske sveučilišne igre održavaju se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr