Županija

EU sredstva za energetsku obnovu Obrtničke i tehničke škole

Energetska učinkovitost

Nakon Osnovne škole Gruda, stigla je obavijest i o uspješnoj administrativnoj i kvalitativnoj provjeri za energetsku obnovu zgrade Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik.

I ovu je prijavu, prema odluci Dubrovačko-neretvanske županije, pripremala županijska razvojna agencija DUNEA.

Utvrđeno je kako projektni prijedlog udovoljava svim uvjetima i kriterijima te je predloženo dodjeljivanje bespovratnih EU sredstava u iznosu od 1.138.406,85 kuna, dok ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.004.112,03 kuna. Razliku će sufinancirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Ovim projektom se na Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik planira ugraditi toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode te postavljanje informativne ploče na Brailleovom pismu za slabovidne i slijepe osobe. Na ovaj će se način smanjiti potrošnja energije, a ušteda toplinske energije za grijanje iznosila bi čak 88 posto. Dosadašnji energetski razred D nakon obnove će biti razred A te će se ujedno smanjiti i emisija CO2. Sve će osigurati financijske uštede i poboljšati uvjete rada u školi.

Obavijest o prolasku 2. faze postupka ovog projekta stigla iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja’, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Pozitivna Odluka o financiranju i potpisivanje ugovora očekuju se tijekom ovog mjeseca.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist