Sport

EMA HANZA Najmlađa volonterka Dubrovačkog polumaratona

EMA HANZA Najmlađa volonterka Dubrovačkog polumaratona

Prvi međunarodni dubrovački Polumaraton, održan prošle godine, svojim značajem uspio je ujediniti lokalnu zajednicu u gradu Dubrovniku.

Sport je postao pokretač velikog društvenog događaja, koji se pokazao i pravim pogotkom za naš turizam. Ali, ne samo to. Ovaj dubrovački sportski događaj godine na poseban način doživljavaju naši sugrađani, koji se rado odazivaju biti volonterima. Primjer iz Sustjepana to potvrđuje, gdje je sportski događaj ujedno postao i obiteljski.

Naime, tada sedmogodišnja Ema Hanza bila je najmlađi volonter na utrci, s oduševljenjem je pomagala trkačima, a oni su pak baš od nje htjeli uzeti toliko potrebno osvježenje.

-Kad smo joj rekli da idemo na utrku bila je oduševljena. Ispočetka se sramila, a onda je pitala voditeljicu volontera može li pomoći. Bila je presretna kad su joj dopustili i oduševljena kad je obukla volontersku majicu. Na kraju je na putu u Sustjepanu dodavala vodu trkačima, a oni su baš od nje htjeli uzeti osvježenje -kaže Emin otac Lukša, koji najavljuje kako će cijela obitelj Hanza sudjelovati I na drugom izdanju utrke.

-Zbilja se nadam da hoćemo. A što drugo taj dan raditi u Sustjepanu? Popit ćemo kavu u kafiću i navijati za trkače! – kaže nam Lukša Hanza.

Foto: privatni album

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr