Grad

EKSKLUZIVNO Upravni sud poništio koncesiju Franju Pašaliću za marinu u Gružu!

EKSKLUZIVNO Upravni sud poništio koncesiju Franju Pašaliću za marinu u Gružu!

Upravni sud u Splitu poništio je odluku o koncesiji Franju Pašaliću za izgradnju komercijalne marine u Gružu, ekskluzivno doznaje DuList.

Podsjetimo, natječaj za projekt ukupne vrijednosti 13 milijuna eura raspisan je u 2012. godini na rok od 30 godina, a obuhvatio je površinu 54 427 metara kvadratnih, na kojima se marina trebala izgraditi u roku tri godine.

Nakon što je objavljeno kako je Pašalićeva ponuda izabrana kao najbolja, druga dva ponuđača Atlantska plovidba i Luka Dubrovnik digli su upravne tužbe tvrdeći kako je tu riječ i o kriminalnim radnjima jer se Pašalićeva ponuda kosila s odredbama natječaja. Direktor Luke Gruž zbog toga je čak podignuo i kaznenu prijavu protiv službenice resornog Ministarstva Nine Perko, koja je bila na čelu Povjerenstva za provedbu tog natječaja.

– Ništa službeno nemam. Čuo sam da je takva odluka suda, ali ne mogu definitivno to potvrditi. Ako je to točno to je samo dokaz da smo bili u pravu i da ima i dalje nestručnih službenika u Minstarstvu koji su doveli u zabludu i ministra i Vladu da donesu ovako nezakonitu odluku – rekao nam je Božidar Memed direktor Luke Dubrovnik aludirajući upravo na spomenutu Ninu Perko.

– Nadam se da će se nepravda ispraviti i da će odgovorni odgovarati zbog problema koje Dubrovnik i Luka prolazi kroz posljednje dvije godine – rekao nam je Memed.

Do komentara iz Atlantske plovidbe, kao i samog Franja Pašalića nažalost nismo uspjeli doći.

Izdana lokacijska

Da bi stvar bila još gora, prije desetak dana ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izdala je lokacijsku dozvolu za ovaj projekt dok je sve skupa bilo pod upravnim sporom, a kako je sada evidentno i nadomak same presude. Pašalić je tada izjavio kako mu je drago da je Ministarstvo prepoznalo pokušaj namještanja za druge sudionike natječaja i čak se obrušio na Andra Vlahušića rekavši kako koristi Konzervatore.

Podsjetimo, upravo su oni za Pašalićev projekt višemetarskog pontona u Orsanu rekli kako ‘sužava morski prostor akvatorija i dovodi do neprihvatljivog narušavanja zaštićene povijesne cjeline’.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist