Zanimljivosti

Eko park Ombla sedmi put na meti vandala

Eko park Ombla sedmi put na meti vandala

Eko par Ombla u Mokošici sedmi je put na meti vandala. Kako javljaju iz Zelenog foruma Rijeke dubrovačke novi 'napad' vandala dogodio se ovih dana

i to nakon što su djelatnici Vrtlara, na zamolbu ekologa, orezali i sredili cijeli Eko park Ombla, a u tome su im malo pomogli i Eko-Omblići.

Razbijena je vrijedna kamena skulptura sredozemne medvjedice, koja kako javlja Jadranka Šimunović, košta 4,000, a ručni je rad kamenoklesara iz Komiže. Iz postolja je iščupana i oštećena vrijedna kamenica – pojilište za ptice, poklon – ručni rad kamenoklesara iz Slanoga, te je slomljena drvena kućica za ptice, poklon Danice Casagrande.

– Slomljen je i drveni slavoluk, drveno mobile, drvene klupe oko fontane, a eko ljuljačke su oštećene i rasklimane. Pored toga kradu nam alat, cvijeće, stabla čupaju, a odnijeli su nam i stablo, potomak Gupčeve lipe, koju smo lani posadili i dobili iz G. Stubice. Da sve bude još žalosnije, neki dan kada smo šetali prema Močiljskoj špilji, kod izvora Tundrače iznad Stare Mokošice (gdje smo 2003. i ponovo 2006. stavili kamenu ploču Voda – izvor života ) vidjeli smo da je kamena ploča drugi put slomljena, a eko poruka gotovo izbrisana od silnih udaraca – ističe u apelu Jadranka Šimunović, dodajući kako su na uviđaj izašli djelatnici PU dubrovačko-neretvanske, ali do danas nije stiglo nikakvo izvješće.

– Zašto to rade, pitamo se, gdje su komunalne institucije Grada i ostale obrazovne institucije kada zaista i Eko parkom Ombla i Eko centrom Zeleno Sunce i očuvanjem izvora pitke vode – Tundrača želimo uljepšati našu Mokošicu i kvalitetu života djece i mladi u njoj! – zaključila je u dopisu medijima Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist