Vaše vijesti

Eko-Omblići slave Međunarodni dan djeteta

Eko-Omblići slave Međunarodni dan djeteta

Ekološke udruge Zeleni Forum, Eko centar Mokošica i Eko Omblići uz Međunarodni dan prava djeteta i u okviru projekta “Djeca su naša velika radost” pozivaju djecu Mokošice u četvrtak, 20. studenog, u 11 sati u Eko centar zeleno Sunce.

– Međunarodni dan djeteta slavi se s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece! Generalna skupština UN-a je 20 studenog 1959. godine usvojila je „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta! Obilježavanjem ovog dana želi se senzibilizirati javnost i ustanove koje brinu o djeci za potrebe zaštite djece od zlouporabe , nasilja i raznih oblika diskriminacije – ističu Eko Omblići.

– I naše udruge djece i mladih Eko Omblići & Zeleno Sunce Mokošice će čitanjem Konvencije o pravima djeteta te izborom najboljih likovnih uradaka djece s našeg 26. Dječjeg likovno-kreativnog natječaja na temu: “Djeca u prirodi“ poslati glasni apel za veću brigu o pravima djece cijelog Planeta! Posebno ćemo se osvrnuti na činjenicu da su naša djeca sve više u zatvorenim prostorima ili za kompjutorom zbog preopširnog gradiva umjesto da su u prirodi o čemu smo se prošli tjedan i pismeno obratili Ministru znanosti obrazovanja i športa RH gosp Vedranu Mornaru – poručuju Eko Omblići.

Nakon edukativnih minuta sva djeca će se počastiti palačinkama s domaćim džemom od dunja (markatunja).

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist