Vaše vijesti

EKO OMBLIĆI Sadnjom stabala za zeleniju Planetu!

EKO OMBLIĆI Sadnjom stabala za zeleniju Planetu!

Nova zelena akcija naših mladih ekoaktivista Eko-Omblića i Zelenog Sunca Rijeke dubrovačke započela je 15. listopada i trajat će dva mjeseca.

Svi smo na našoj Planeti zabrinuti zbog sve izraženijih klimatskih promjena kojima je krivac između ostalih i sve učestalija sječa stabala, odnosno šuma, što pogoduje stvaranju stakleničkih plinova – kažu Eko Omblići, te dodaju:

– Stoga smo u prošlu subotu po sunčanom i lijepom vremenu posadili za ovu prvu zelenu akciju u Mokošici nekoliko mediteranskih sadnica koje smo dobili prije nekoliko dana od naših sugrađana iz Lapada. Mladi ekoaktivisti nisu žalili truda kopati rupe na dosta nezgodnom terenu, uz pomoć nas odraslih volontera, kako bi zasadili nova stabla koja će krasiti padine ispod dječjih igrališta Dub i Tratinčica u blizini našeg Eko parka Ombla u Mokošici – kažu.

O ovim novim mladim stablima naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići i Zeleno Sunce brinut će se uz našu pomoć i pomoć Vrtlara sve dok ne poodrastu s ciljem da se sadnjom stabala pomogne ne samo u ozelenjavanju Planete, nego i da se smanje staklenički plinovi koji uzrokuju klimatske promjene posljednjih godina, ne samo u svijetu nego i u Lijepoj našoj!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist