Zanimljivosti

Eko Omblići pozivaju na izvor Omble

Eko Omblići pozivaju na izvor Omble

Eko-Omblići pozivaju sve zaljubljenike u prirodu u četvrtak popodne na izvor Omble.

Naime, obilježavajući Svjetski dan voda, 22. ožujka i Desetljeće voda (2005.-2015.) pod motom: „Čuvajmo našu pitku rijeku Omblu“, Eko-Omblići će se u četvrtak, 22. ožujka u 15.30 sati okupiti ispred Eko centra u Mokošici te se pješice uputiti prema izvoru Omble, gdje će ih oko 16.15 sati čekati prijatelji iz vrtića Gruž.
 
– Na prostoru  ispred starog ljetnikovca Kisić, odmah do izvora Omble, simbolično ćemo obgrliti pitku rijeku, najljepšu i najveću kršku ponornicu svijeta, sveto mjesto prirode te joj se pokloniti i zahvaliti za čistu, bistru, pitku vodu što nam već stoljećima daje te poslati glasni eko apel za veću brigu o ovoj krškoj ljepotici, koja je svrstana u čuda svijeta! – javljaju Eko-Omblići.
 
Također najavljuju kako će tom prilikom ispisati eko poruke ministrici zaštite okoliše i prirode Mireli Holy za žurno očuvanje rijeke Omble i njezine Viline špilje koji su strogo zaštićeni  na nacionalnoj osnovi, a uskoro će biti u europskoj ekološkoj mreži Natura 2000.
 
Povratak u Mokošicu i Eko centar najavljen je oko 17.30 sati, kada će se održati izbor najboljih likovnih uradaka na temu Omble te će se prikazati dokumentarni film “Ombla rijeka života!“.
 
Završetak eko akcije očekuje se oko 18.30 sati.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist