Županija

EDUKATIVNA RADIONICA Osnovci sudjelovali u prstenovanju ptica

EDUKATIVNA RADIONICA Osnovci sudjelovali u prstenovanju ptica

U sklopu projekta Edukativna radionica – ptice i zaštita prirode Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije održala je predavanje na temu: ptice i zaštita prirode u Prirodoslovnom muzeju Metković.

Nakon uvodnog razgleda Prirodoslovnog muzeja Metković pod vodstvom Ivane Baće, voditeljice muzeja, slijedilo je predavanje djelatnika Javne ustanove Dubravka Dendera o zaštiti prirode i pticama u području delte rijeke Neretve. Radionica je bila namijenjena djeci osnovne škole.

Uz stručno vodstvo ovlaštenog prstenovača Bariše Ilića i predsjednika Udruge Brkata sjenica, djeca su sudjelovala u prstenovanju ptica u prstenovačkom kampu u blizini mjesta Vid, gdje je postavljena ornitološka mreža i oprema potrebna za prstenovanje ptica.

Navedeni projekt, čiji je nositelj Udruga Brkata sjenica, a Javna ustanova partner, financiran je putem Programa udruga iz područja zaštite prirode i okoliša za ostvarenje financijske potpore iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist