Hrvatska

EBOLA U AUSTRIJI Ministarstvo zdravlja: Nema opasnosti!

EBOLA U AUSTRIJI Ministarstvo zdravlja: Nema opasnosti!

Nema opasnosti od širenja ebole ni mjesta panici – izvijestio je krizni stožer Ministarstva zdravlja nakon sastanka u vezi sa sumnjom u prvi slučaj zaraze ebolom u Gornjoj Austriji.

Naime, u toj se zemlji posumnjalo na ebolu u dvama slučajevima kod pacijenata koji su doputovali iz Nigerije i imali su simptome groznice. Pod visokim mjerama osiguranja prebačeni su u bolnicu i smješteni u izolaciju. Uzorci krvi poslani su na analizu u Hamburg, a vlasti su stupile u kontakt sa svima koji su s njima bili u doticaju od dolaska u Austriju. No još nije potvrđena zaraza, rekli su iz Ministarstva zdravlja.

Sumnja u virus ebole kod dvaju pacijenata u Austriji otklonjena je, objavile su su i nadležne austrijske vlasti. U oba slučaja sumnja je otklonjena u utorak na večer, izjavio je zemaljski poglavar Gornje Austrije Josef Puehringer, pozivajući se na analizu krvi u institutu Bernard Nocht u Hamburgu. Rezultate je potvrdilo i austrijsko ministarstvo zdravstva.

Krizni stožer hrvatskog Ministarstva zdravlja je obavijestio i da će biti pojačan nadzor na granicama te da za sada nema simptoma obolijevanja kod 18 osoba koje su zbog sumnje na ebolu pod nadzorom domaćih liječnika.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović