Crna kronika

Dvojac iz Metkovića ‘zamračio’ gotovo pola milijuna kuna, radnicima uskratili plaće

Dvojac iz Metkovića 'zamračio' gotovo pola milijuna kuna, radnicima uskratili plaće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine i neisplatu plaće, javljaju iz Policije.

Sumnjiči se da je, kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištm u Metkoviću, u dva navrata tijekom 2015. g. naplatom u gotovini protupravno prisvojio gotovo 119 tisuća kuna, za dio građevinskih radova koje su djelatnici navedenog trgovačkog društva obavili za 68-godišnjaka. Time je izbjegao i obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Također se sumnjiči da djelatnicima trgovačkog društva nije isplaćivao plaće, doprinose i naknade za bolovanje.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 34-godišnjakinja, kao direktorica spomenutog trgovačkog društva, propustila otvoriti stečajni postupak i na taj način počinila kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona o trgovačkim društvima.
Opisanim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od 434 tisuće kuna. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist