DuList IN

DVIJE NOMINACIJE ZA PORIN Silente kao debitanti s pop albumom godine

Jug i Silente u Gružu

Molimo zapišite, dvije nominacije za Porin idu za Silente, debitanti i pop album godine! Čestitke svim nominiranima – napisali su na svom Facebook profilu Dubrovčani omiljeni diljem Hrvatske.

Silente je, osim nominacija za Porina, osvojio i ‘titulu’ najbenda 2013. godine, a javnost su osvojili spotom za pjesmu „Terca na tišinu“. Njihov potencijal prepoznao je redatelj i glumac Dejan Aćimović koji je snimanjem spota „Terca na tišinu“ odlučio pomoći bendu da izađe iz dubrovačkih okvira.
Spot na YouTube-u dobiva mnoštvo pozitivnih komentara (broji preko 800 tisuća pogleda!), pjesma se vrti na svim nacionalnim postajama pa Silente nekoliko tjedana boravi i na vrhu Službene nacionalne liste aktualnih radijskih singlova Instituta hrvatske glazbe.
Krajem svibnja 2013. objavljuju singl „Još jednom“, kojim su pokazali da imaju ogroman potencijal. Do sada taj videospot (ponovo snimljen u režiji Dejana Aćimovića) na youtubeu je pregledan preko 540 tisuća puta.  Tijekom jeseni objavljuju još jedan singl „Molim te zapiši“ kao svojevrsnu najavu debitantskog albuma.
Album „Lovac na čudesa“ objavljen je u studenom 2013. godine i paralelno s njim održan je i koncert u punoj zagrebačkoj Tvornici kulture. Potencijal ove grupe prepoznala je i struka te su osvojili nagradu za Najviši ulaz novog izvođača na Hr Top 40 listu, potom  nagradu za najboljeg novog izvođača prošle godine (emisija Music Pub na HR2), te bili nominirani za Večernjakovu ružu.

Čestitamo!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović