DuList IN

DVANAESTA PO REDU Počinje Ljetna škola filma Šipan

DVANAESTA PO REDU Počinje Ljetna škola filma Šipan

Producenti Ljetne škole filma Šipan Miro Bronzić i Nils Neubert i ovo ljeto otok Šipan pretvorit će u malu filmsku oazu.
Red filmskih radionica za djecu, red filmskih projekcija za sve uzraste stara su i provjerena formula koja je kroz proteklih jedanaest godina Šipan postavila na nezaobilaznu destinaciju u mapi filmskih događanja.
Najbolji jamac za uspješnu dvanaestu godinu su tri radionice. Radionicu igranog filma vodit će Andrea Štaka, Marko Mikšić i Erol Zubčević. Jedno je sigurno; ova radionica donosi nam ove godine puno akcije, ganjanja biciklima a sve to, naravno, na poseban šipanski način. Radionicu digitalne animacije vodit će Miran Dilberović. Radit će se na modeliranju i animiranju vlastitih likova od tzv. digitalne gline koji će se nakon toga povezati u zajedničku filmsku animiranu priču. Radionicu fotografije ove godine vodit će već Đuro Margaretić koji najavljuje puno zabave, igre s vodenim efektima i bojama. Sve to najvljuje se i ovogodišnjim vizualima koje je za Ljetnu školu filma Šipan pripremio Fadil Vejzović.
Uratke svih radionica, po starom dobrom običaju, vidjet ćemo na svečanoj premijeri 14. 8. na velikom platnu otvorenog kina „Ispod starog platnja“.
A od 6. do 14. kolovoza na istom platnu i ispred njega izmjenjivat će se bogati program. Organizatori i ove godine dovode recentne uspješnice domaće filmske produkcije kao i nešto starije filmove i one dosta starije koji se prikazuju u rubrici – iz naftalina. Tako će se pod starim platnjom ovog ljeta gledati „Cure – život druge“ Andree Štake, ovogodišnje voditeljice radionice igranog filma. U suradnji s partnerima Kinematografima Dubrovnik i HRT-om, na veliko šipansko platno stižu „Ljubav ili smrt“ – Daniela Kušana, „Roko i Cicibela“ Stipe Delića, a u suradnji s Kinookusom i Oscarom nagrađeni dokumentarac „Citizenfour“.
Zanimljiva večer bit će uz najnovije filmove i gostovanje mladog glumca Armina Omerovića i Almu Subaši, a s posebnim zadovoljstvom organizatori najavljuju i dokumentarni film „Jože Ciuha slikar svojeg vremena“ o ovom za Šipan posebnom slikaru koji je cijeli život proveo na relaciji Šipan – Ljubljana – Pariz. Film se prikazuje u prisustvu redatelja Uroša Zavodnika i Petera Ciuhe. Osim dobrih filmova posjetitelji će moći uživati u glazbenoj večeri uz klape Kaše i Skontradura i uz predstavu ‘Da draga’ u suradnji s SKAC Dubrovnik.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist