Kultura

‘Duša od krumpira’ gostovala u Županji, a za kraj sezone još jednom ‘Macbeth’

'Duša od krumpira' gostovala u Županji, a za kraj sezone još jednom 'Macbeth'

Kazalište Marina Držića sinoć je gostovalo u Županji s predstavom “Duša od krumpira” na 23. Festivalu glumca koji se održava od 13. do 21. svibnja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Dubrovačko kazalište izvelo je tekst Rade Jarka koji je u ovoj sezoni premijerno na scenu postavio redatelj Ozren Prohić.

Kraj kazališne sezone se bliži, ali prije toga publika će imati priliku pogledati još nekoliko naslova s repertoara KMD-a. 20. i 21. svibnja u 20 sati na rasporedu je ‘Macbeth’ Williama Shakespearea u režiji Matka Sršena. Kultni tekst igra upravo u godini kada se bilježi 400. godina od smrti autora, istinskog velikana svjetske književnosti.

“Macbeth je sve ono što o njemu ne znamo, i to je izvjesno! Tekst je na scenu postavljen kao znak i uloga, a ne kao klasični psihološki dramski lik. Macbetha igraju 3 glumca, a sve to po čarobnoj formuli Shakespeareovih suđenica.”

Igraju: Zlatko Ožbolt, Edi Jertec, Ljubo Zečević, Bruna Bebić, Branimir Vidić, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Bojan Beribaka, Ivan Perić, Nikola Sekulo, Nina Hladilo.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist