Grad

Đuro Vitković ponovno izabran za predsjednika

Đuro Vitković ponovno izabran za predsjednika

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Dubrovnik održala je večers izbornu skupštinu. Za novog/starog predsjednika izabran je Đuro Vitković, a u Predsjedništvo udruge su imenovani  Zdenko Bulić, Vitomir Bajac, Zoran Radić, Nikša Radiš, Marko Margaretić i Goran Violić. U Nadzorni odbor su imenovani Gianni Radovanović, Đuro Matušić i Mario Kos. Skupštini je prisustvovao i predsjednik nacionalne UHBDDR-a Zvonko Milas, a u sklopu nje je održana i tribina na kojoj je predstavljen projekt ‘Branitelji za budućnost, budućnost za branitelje’

– Branitelji kao i svi drugi su sastavni dio ovog društva i imaju probleme kao i svi drugi. Na ovakav način kroz Udrugu ih pokušavamo riješiti i napraviti prostor u kojem živimo i mi i naša djeca da danas sutra imaju nekakav boljitak. Situacija je loša, ali mislim da u konačnici branitelji moraju biti čimbenik. -rekao nam je saborski zastupnik i predsjednik nacionalne Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Zvonko Milas.
– U cijeloj zemlji prevelik je broj nezaposlenih, pa tako i branitelja. Pokušavamo se s time nositi kroz ove godine, među ostalim, i tako da potičemo različite oblike samozaposšljavanja, primjerice kroz zadruge. Tražimo i od svih nadležnih institucija da nam pomognu, a upravo smo danas predstavili projekt ‘Branitelji za budućnost, budućnost za branitelje’, gdje pokušavamo naći načina kako povući sredstva za naše projekte – rekao nam je Milas.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist