Aktualno

Đuro Lubura traži potencijalne investitore: Imate li nekoliko milijuna eura za gradnju?

Đuro Lubura traži potencijalne investitore: Imate li nekoliko milijuna eura za gradnju?

Naš sugrađanin, inače dobro poznati stručnjak za telekomunikacije Đuro Lubura objavio je na svom LinkedIn profilu zanimljivu ponudu za potencijalne investitore koji imaju ”nekoliko milijuna eura”.
‘Svi koji nisu iz Dubrovnika, a nešto su pokušali raditi tamo, znaju da je gotovo nemoguće pronaći stan ili bilo kakav smještaj u vrijeme sezone. Nema mjeseca da me netko ne nazove pitati mogu li mu pomoći pronaći stan. Muku sa smještajem svojih sezonskih radnika muče i hotelska poduzeća – jednostavno, u Dubrovniku i okolici nema dovoljno smještajnih kapaciteta za ovu namjenu.
Nedavno je Nova TV objavila priču pod naslovom ‘PRONAĆI STAN RAVAN DOBITKU JACKPOTA – Čim stignu turisti podstanari moraju van’ kojom na razumljiv način i iz više kutova pojašnjava ovaj veliki dubrovački problem.
Cijene najma stanova u okolici Dubrovnika već sada su značajno više nego u ostatku Hrvatske, a problemi tek dolaze. Naime, za tri do pet godina u Župi dubrovačkoj i Dubrovniku izgradit će se ili obnoviti nekoliko hotela (hotelski kompleks Kupari, Hoteli Plat, Hotel Belvedere…) pa će, osim za postojeće sezonce koji nemaju adekvatan smještaj, trebati pronaći smještaj za još najmanje 1.000 novih sezonskih radnika. Nemoguća misija.
E, tu dolazimo do smisla ovog članka – moja obitelj u Župi dubrovačkoj ima građevinsko zemljište savršeno upravo za gradnju ovakvih smještajnih objekata kakvih Dubrovniku nedostaje u gotovo neograničenim količinama. Tako velikih imovinsko-pravno sređenih građevinskih zemljišta baš i nema, pa je baš naše zemljište dobra prilika ozbiljnim ulagačima. Radi se o građevinskoj parceli površine oko 11.000 m2 koju bismo rado prodali ili eventualno uložili u zajednički projekt. Za investiciju je potrebno podosta kapitala pa, ako ste ‘pravi igrač’ i voljni napraviti dobar posao u Dubrovniku, javite se’, kaže Đuro Lubura, a sve one koji nemaju par milijuna eura moli da mu pomognu dijeljenjem njegovog posta na društvenim mrežama.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist