DuList IN

[DULIST NAGRAĐUJE] Ilija i Diana osvojili su ‘Tragom Republike’!

[DULIST NAGRAĐUJE] Ilija i Diana osvojili su 'Tragom Republike'!

Ilija Buntić i Diana Reljanović dobitnici su CD-a ‘Tragom Republike’ naše proslavljene klape Kaše! Dobitnicima čestitamo, a vi, dragi čitatelji, igrajte s nama i dalje jer dijelimo svaki dan!

Klapa Kaše obrađuje tradicionalne, narodne napjeve te pjevaju i zabavnu glazbu, a Vicko Dragojević, voditelj klape, kaže kako je po njegovom mišljenju upravo dubrovački klapski bazen jedan od najboljih u Hrvatskoj.

– Mi smo od početka htjeli raditi te izvorne napjeve, prve dvije pjesme su bile ‘Čorno oko moje’ iz Vele Luke i ‘Žilju moj pribili’, a onda smo se više okrenuli prema Dubrovniku. To je krenulo sporo, kako bi došli do toga trebalo je zagrebati, a kasnije je to počelo ići samo od sebe. Iz zagrebačke knjižnice HAZU-a sam nabavio prve materijale i tako je nastao album ‘Tragom Republike’, međutim još je materijala ostalo pa je već drugi album otprilike zaokružen po pitanju narodnih napjeva. Tu zaokružujemo prostor nekadašnje Dubrovačke Republike, a uvijek naglašavam taj korčulanski bazen bez kojeg to jednostavno ne želim raditi jer nam prostorno i kulturološki pripada – kazao nem je Vicko jednom prilikom za DuList, a razgovor u cijelosti pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist