DuList IN

[DULIST NAGRAĐUJE] Godišnju člansku iskaznicu za VK Jug CO osvojila je…

[DULIST NAGRAĐUJE] Godišnju člansku iskaznicu za VK Jug CO osvojila je...

Naša čitateljica Vesna Veić! Ona je bila najbrža koja se javila za našu jučerašnju nagradnu igru. Mi, dragi čitatelji, igramo ponovo već danas, no prije toga, par crtica o Jugu…

Vaterpolski klub Jug, iz Dubrovnika, utemeljen je 1923. godine. S 51 osvojenim trofejem najtrofejniji je vaterpolski klub u Hrvatskoj. Klub je osnovan 1923. godine kao sekcija tadašnjeg športskog društva Jug. Ime Jug predložio je Zdenko Šapro. Osnivači vaterpolskog kluba Jug su Rudi Reš, poznati plivač sa Suška, uz pomoć Dubrovčana Pera Kolića i Tonča Nardellia. Vaterpolo se u samom početku igrao na improviziranom igralištu na kupalištu Danče gdje su osim vaterpola organizirana i plivačka natjecanja. Tijekom zime nije se igralo.

Osim na Dančama, do 1961. godine i izgradnje gruškog bazena, vaterpolski klub Jug svoje je utakmice igrao i u staroj gradskoj luci (Portu). Godine 1925. Jug je po prvi put u povijesti zaigrao na državnom prvenstvu odigranom u Splitu gdje je odmah osvojio titulu državnog prvaka. Bio je to prvi naslov prvaka uopće u povijesti dubrovačkog športa zbog čega je vaterpolistima Juga u Gružu priređen veliki doček. Vaterpolski klub Jug je pune 33 godine ostao neporažen na svom plivalištu, za koje je vrijeme 25 puta osvojio naslov državnog vaterpolskog prvaka, od čega je u razdoblju od 1925. do 1937. godine čak 13 naslova osvojio uzastopno. No, pravi fanovi povijest Juga već znaju, stoga će ih, sigurni smo, razveseliti naša današnja nagrada – jedna godišnja članska iskaznica za naš najpopularniji sportski klub!

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist