Grad

DuList: Gradonačelniče, jeste li tražili suglasnost za kućice za azil kao što ste tvrdili? Vlahušić: Pišite što hoćete

DuList: Gradonačelniče, jeste li tražili suglasnost za kućice za azil kao što ste tvrdili? Vlahušić: Pišite što hoćete

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u nekoliko navrata u srijedu odbio je odgovoriti na naizgled jednostavno pitanje DuLista – Je li tražio od Ministarstva poljoprivrede suglasnost za dostavljanje montažnih kućica za potrebe azila na Žarkovici?
Naime, riječ je o kućicama koje su prema tvrdnjama gradonačelnika Vlahušića plaćene 400 tisuća kuna, a koje su trebale biti namijenjene za ‘njegov azil’ preko puta postojećeg. No tu izgradnju zaustavilo je Ministarstvo kulture nakon čega su volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik zatražili od Grada da te kućice dostavi njima kako bi životinje mogle lakše prebroditi zimu.
Vlahušić je na te apele redovito javno odgovarao, najčešće na sjednicama Gradskog vijeća tvrdeći da ‘čeka suglasnost Ministarstva poljoprivrede jer ne želi dobiti kaznu s obzirom da je Veterinarska inspekcija naložila da se životinje iz tog azila premjeste’.
Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak na upit DuLista potvrdilo kako Vlahušić takav zahtjev nikad nije niti poslao, a potom poručilo da pozdravlja takvu inicijativu.
Na današnjoj konferenciji za novinare, na novinarski upit jesu li tvrdnje Ministarstva točne, Vlahušić je pričao o svemu, samo kako ne bi morao odgovoriti jednostavno ‘Da’ ili ‘Ne’.
-Ministar Tolušić ne govori istinu, meni je to žao. Službenik Ministarstva poljoprivrede rekao je pred 10 ljudi da riješim taj problem i prestanem kupovati hranu za pse. Tako su mu rekli da napiše – rekao je Vlahušić, a na naše potpitanje znači li to da je ipak tražio suglasnost, odgovorio je – ‘Samo malo’ te nastavio:
-Imamo rješenje Veterinarske inspekcije koje je zabranilo azil (netočno, jer se rješenjem nalaže izmještanje životinja zbog uvjeta, ne zabrana azila op.a.) – odgovorio je Vlahušić, a na naše inzistiranje na odgovoru je li ta suglasnost zatražena ili ne odgovorio je:
-Tvoja urednica i ti pišete, ja vam ne mogu pomoći. Mogu jedino reći činjenice i istinu. Imamo službeno rješenje, ja od Ministarstva tražim da povuku taj dokument. Ne možemo dostaviti kućice ako ja moram platiti 15 tisuća kuna, Vedran Kunica (direktor Sanitata op.a.) mora platiti 15 tisuća kuna, Grad mora platiti 50 tisuća kuna, Sanitat 50 tisuća kuna. Kako ću tražiti da dostavim kućice kada to znači da moram platiti 130 tisuća kuna – rekao je Vlahušić te dodao kako je na Gradskom vijeću ‘pozvao Ministarstvo na stavljanje rješenja o zatvaranju van snage’.
Na našu opasku kako to nije točno već kako je u nekoliko navrata na Gradskom vijeću ponovio da je od Ministarstva tražio suglasnost za kućice, Vlahušić nam je odgovorio kako se neće prepirati s novinarom i urednicom DuLista.
-Vi pišite što god hoćete. Ne može se pisati nešto, da mi netko traži 130 tisuća kuna kazne. Kad se rješenje stavi van snage..Sve osim plaćanja hrane, svakih sedam dana mogu stavljati plaću sa strane. Nisam toliko neodgovoran prema vlastitoj obitelji i gradu kojeg vodim – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist