DuList IN

DULIST DARUJE ZA BOŽIĆ Osvojite ‘Tragom Republike’ klape Kaše!

DULIST DARUJE ZA BOŽIĆ Osvojite 'Tragom Republike' klape Kaše!

Prije deset godina osnovana je klapa Kaše, članovi su bili studenti željni pjevanja i klapske glazbe, a danas broje preko 40 nagrada, osvojenih u Hrvatskoj kao i u inozemstvu.

Klapa Kaše obrađuje tradicionalne, narodne napjeve te pjevaju i zabavnu glazbu, a Vicko Dragojević, voditelj klape, kaže kako je po njegovom mišljenju upravo dubrovački klapski bazen jedan od najboljih u Hrvatskoj.

– Mi smo od početka htjeli raditi te izvorne napjeve, prve dvije pjesme su bile ‘Čorno oko moje’ iz Vele Luke i ‘Žilju moj pribili’, a onda smo se više okrenuli prema Dubrovniku. To je krenulo sporo, kako bi došli do toga trebalo je zagrebati, a kasnije je to počelo ići samo od sebe. Iz zagrebačke knjižnice HAZU-a sam nabavio prve materijale i tako je nastao album ‘Tragom Republike’, međutim još je materijala ostalo pa je već drugi album otprilike zaokružen po pitanju narodnih napjeva. Tu zaokružujemo prostor nekadašnje Dubrovačke Republike, a uvijek naglašavam taj korčulanski bazen bez kojeg to jednostavno ne želim raditi jer nam prostorno i kulturološki pripada – kazao nem je Vicko jednom prilikom za DuList, a razgovor u cijelosti pročitajte ovdje.

U današnjoj nagradnoj igri najbržem prstiću i to čak dva poklanjamo upravo ‘Tragom Republike’!

PRAVILA IGRE

Na naš e-mail nagradna@dulist.hr pošaljite nam Vaše ime, prezime i kontakt.

Kao naslov maila stavite NAGRADNA: ‘Tragom Republike’ i … budite najbrži! :)

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist